Lijst overeenstemmende modellen voor fake pluginhybrides is gepubliceerd

Een pluginhybride is een auto aangedreven door een verbrandingsmotor (benzine of diesel) en een elektromotor.

Lijst overeenstemmende modellen voor fake pluginhybrides is gepubliceerd

Een pluginhybride is een auto aangedreven door een verbrandingsmotor (benzine of diesel) en een elektromotor. Deze laatste wordt bij een pluginhybride opgeladen via een externe voedingsbron in tegenstelling tot een full hybride die laadt tijdens het rijden. Een fake hybride is een pluginhybride waarvan de accucapaciteit kleiner is dan 0,5 kWh of de CO2-uitstoot groter is dan 50 g/km.

Voor deze voertuigen wordt voor de berekening van het privé belastbaar voordeel en de fiscale aftrekbaarheid, sinds 01.01.2020 rekening gehouden met de CO2-uitstoot van een overeenstemmend voertuig, namelijk een niet-hybride versie met enkel een diesel- of benzinemotor. Heeft een vennootschap of eenmanszaak het voertuig echter aangekocht, besteld of geleased vóór 01.01.2018, dan geldt gewoon de huidige CO2-uitstoot van het hybride voertuig.

De fiscus heeft nu een lijst met overeenstemmende modellen op zijn website gepubliceerd. Deze lijst kan nog aangroeien. Staat de fake pluginhybride niet op de lijst, dan geldt sowieso de CO2-uitstoot van het voertuig x 2,5.