Voordeel alle aard in 2020 voor gratis PC

Krijgt een bedrijfsleider gratis van zijn BV(BA) telefoons, tablets, computers en internet- en telefoonabonnementen ter beschikking, dan wordt de bedrijfsleider daar privé op belast via een voordeel alle aard.

Voordeel alle aard in 2020 voor gratis PC

Krijgt een bedrijfsleider gratis van zijn BV(BA) telefoons, tablets, computers en internet- en telefoonabonnementen ter beschikking, dan wordt de bedrijfsleider daarop privé belast via een voordeel alle aard. Enkele jaren geleden werden de forfaitaire bedragen van deze voordelen alle aard nog aangepast.

 

Een bedrijfsleider betaalt daar in 2020 evenveel voor zoals in 2018 en 2019. De bedragen van deze belastbare voordelen worden immers niet jaarlijks geïndexeerd, in tegenstelling tot het voordeel alle aard wanneer een bedrijfsleider een woning van zijn BV(BA) gratis mag bewonen. De voordelen alle aard voor ‘gratis ICT’ bedragen dus ook dit jaar € 72 voor een gratis pc of laptop, € 36 voor een gratis tablet, smart­phone of gsm, € 60 voor een gratis internet­abonnement en € 48 voor een gratis telefoonabonnement.